Autótöltő telepítése hálózatbővítés nélkül? Igen!


Autótöltők telepítése során gyakran találkozunk azzal a problémával, hogy egy háztartásban nem elegendő a rendelkezésre álló villamos energia ahhoz, hogy a töltő képes legyen teljes kapacitással tölteni az autót. Hiába van például 3x32A betáp (ami jónak számít), egy 22kW-os töltőnek a töltés kezdetén a teljes hálózati kapacitásra szüksége lehet, és így nem marad áram a háztartás többi fogyasztója – klíma, indukciós főzőlap, sütő, mikrohullámú sütő, stb. – számára. Gyengébb hálózat, pl. 3x16A vagy 1x32A esetén a helyzet még rosszabb.

Egy átlagos autótöltő esetében ilyenkor két választás marad:

  • Az első, hogy telepítéskor erősen le kell korlátozni a töltőáramot, hogy ha az egyéb fogyasztók mind egyszerre működnének is, akkor se verje le a kismegszakítót. Hiába vettük meg a töltőnket drága pénzért, az autót csak nagyon lassan fogja tölteni. Akkor is, ha éjszaka egyébként semmilyen egyéb villamos berendezés nem üzemel!
  • A másik megoldás egy költséges és hosszadalmas hálózatbővítés.

A Luminancity okos töltőivel viszont nincs szükség bővítésre, és mégis gyorsan feltölthető az autó. A megoldás lényege, hogy mérjük a háztartás teljes fogyasztását és az autótöltő mindig akkora töltőáramot engedélyez az autó számára, hogy a háztartás összes fogyasztása autótöltéssel együtt se lépje át a lehetséges maximumot.

Mi a Luminancity-nél az okos megoldásokban hiszünk. Kérjük, tekintse meg a SMART opció további lehetőségeit is!

Töltőink legfontosabb tulajdonságai:

  • 3 év garancia
  • Prémium magyar töltő – berendezéseinket Budakalászon fejlesztjük és gyártjuk.
  • Falra szerelhető, masszív kivitel
  • Bel- és kültérre egyaránt
  • Dinamikus szabályozás – a háztartásban az egyéb fogyasztókon felül fennmaradó áramot minden időpillanatban maximálisan az autó töltésére lehet fordítani.
  • Gyerekzár funkció – csatlakozónk kialakítása olyan, hogy egy mechanikus retesz megakadályozza az érintkezők megérintését.
  • Töltőn ragadás elleni védelem – áramszünet esetén a beépített energiatároló áramkörnek köszönhetően a csatlakozó aljzat retesze automatikusan oldódik, a jármű nem tud ott ragadni a töltőn.
  • Igény esetén telepítést is vállalunk!

Mennyibe kerülnek a Luminancity autótöltői?

Az árakat webshopunkban tekintheti meg.

Bizonytalan, esetleg kérdése van?

Írjon nekünk vagy hívjon minket bizalommal! Kereskedelmi vezetőnk, Boldizsár szívesen válaszol minden kérdésre egy INGYENES telefonos konzultáció alkalmával!

Tekintse meg termékeinket